Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

 

Foglalkozások, (Profession)

 

Választható foglalkozások: (15db)

Mining: Bányászat

Herbalism: Gyógynövénygyüjtés

Skinning: Nyúzás

Blacksmithing: Kovácsolás

Energineering: Mérnökség

Jewelcrafting: Ékszerészet

Alchemy: Alkímia

Inscription: Tekercsírás

Enchanting: Bűvészet

Tailoring: Szabóság

Leatherworking: Bőrművesség

Fishing: Horgászat

Cooking: Főzés

Archaeolgy: Régészet

Fisch Aid: Elsősegély

 

 

A karakter különböző foglalkozásokat (profession) tanulhat meg, hogy nyersanyagokat gyűjtsön, készítsen magának és másoknak is hasznos holmikat vagy csak szórakozás gyanánt elüsse az időt. Két válfaja van:

 • Elsődleges foglalkozás (Primary Proffession) - Ezekből a karakter egyszerre csak kettőt tanulhat meg. Az elsődleges foglalkozás (vagy főfoglalkozás) tovább bontható további két egységre:

   

  • Begyűjtő foglalkozás (Gathering Profession) - A begyűjtő foglalkozások az világban előforduló, csak a megfelelő szakmai hozzáértéssel megszerezhető nyersanyagokkal foglalkozik. Ide tartozik a bányászat (mining), a gyógynövénygyűjtés (herbalism) és a nyúzás (skinning).

    

  • Előállító foglalkozás (Production Profession) - Az előállító (vagy kereskedelmi) foglalkozások nagy része a begyűjtő foglalkozások során felhalmozott javakból állít elő tárgyakat. Ide tartozik a kovácsolás (blacksmithing), a mérnökség (engineering), az ékszerészet (jewelcrafting), az alkímia (alchemy), a tekercsírás (inscription), a bűvölés (enchanting), a bőrművesség (leatherworking) és a szabóság (tailoring). Az első kiegészítő után a tárgykészítő foglalkozások esetén megjelentek a személyes munkák is, ahol a karakter olyan tárgyakat készít el vagy olyan módosítást hajthat végre, amelyekből csak ő preferálhat.

    

  • Másodlagos foglalkozás (Secondary Profession) - A másodlagos foglalkozások nem számítanak valódi foglalkozásnak, sokkal inkább hobbinak,emiatt pedig mindegyik kitanulható. Ide tartozik a horgászat (fishing), a főzés (cooking), a régészet (archaeology) és az elsősegély (first aid). A lovaglás (riding) is ide sorolható, még ha csak az utazást segítő hátasok kezelésével foglalkozik.

 

Minden foglalkozásnak külön tanítója van, ahol az alapok megismerését követően újabb összegyűjtési vagy elkészítési fortélyok tanulhatók el, de előfordul, hogy bizonyos különleges eljárások, ismeretek és előállítható tárgyak tudására csak a világban szétszórtan lehet rálelni receptek formájában. Mindig érdemes kitanulni a karakter kasztjához (vagy ha van mód rá, akkor fajához is) megfelelő elsődleges foglalkozásokat, mert jó pénzforrás mellett segíthetik a fejlődést is. A foglalkozások fejlődése során megtanulható vagy automatikusan megjelenő aktív és passzív képességek is vannak, mint a tapasztalt gyógyfűvészek "Életvér" (Lifeblood) öngyógyítása.

 

 
 

 

Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 200977
Hónap: 3101
Nap: 79